1<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
2<page xmlns="http://projectmallard.org/1.0/" xmlns:its="http://www.w3.org/2005/11/its" type="topic" style="task" id="plugin-bookmarks" xml:lang="nb">
3
4  <info>
5    <link type="guide" xref="index#pluma-additional-plugins"/>
6    <revision version="1.25" date="2021-03-29" status="review"/>
7
8    <credit type="author">
9      <name>Jim Campbell</name>
10      <email its:translate="no">jwcampbell@gmail.com</email>
11    </credit>
12
13    <desc>Bokmerk plasseringer som ofte brukes.</desc>
14  </info>
15
16  <title>Bokmerker</title>
17
18  <p><app>pluma</app>-bokmerker lar deg utheve viktige tekstlinjer i dokumentet eller programmet for å gjøre dem lettere å finne. Man kan flytte opp og ned mellom bokmerker, noe som gjør navigeringen raskere.</p>
19
20  <p>To enable the bookmark plugin, select <guiseq><gui style="menu">Edit</gui>
21  <gui style="menuitem">Preferences</gui><gui>Plugins</gui>
22  <gui>Bookmarks</gui></guiseq>.</p>
23
24  <steps>
25    <title>Bokmerker settes inn og fjernes ved å fullføre samme handling. For å sette inn eller fjerne bokmerker:</title>
26    <item>
27      <p>Navigér til linja der bokmerket skal settes inn eller fjernes.</p>
28    </item>
29    <item>
30      <p>Trykk <keyseq><key>Ctrl</key><key>Alt</key><key>B</key></keyseq>, eller klikk <guiseq><gui style="menu">Rediger</gui><gui style="menuitem">Veksle bokmerke</gui></guiseq>.</p>
31    </item>
32  </steps>
33
34  <steps>
35    <title>For å flytte mellom bokmerker:</title>
36    <item>
37      <p>Trykk <keyseq><key>Ctrl</key><key>B</key></keyseq> for å flytte til neste bokmerke.</p>
38    </item>
39    <item>
40      <p>Trykk <keyseq><key>Ctrl</key><key>Shift</key><key>B</key></keyseq> for å flytte til forrige bokmerke.</p>
41      <note>
42        <p>If you prefer using the mouse, you can click
43        <guiseq><gui style="menu">Edit</gui><gui style="menuitem">Go to Next
44        Bookmark</gui></guiseq> or <guiseq><gui style="menu">Edit</gui>
45        <gui style="menuitem">Go to Previous Bookmark</gui></guiseq>.</p>
46      </note>
47    </item>
48  </steps>
50</page>